Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Zandloper

De gigantische Muon-speaker bezit een heel opvallende zandlopervorm. De Muo daarentegen is eerder klassiek rechthoekig, met mooi afgeronde vormen. Toch heb je het gevoel dat ook de kleine Bluetooth-speaker wat neigt naar een zandloper. Dat komt door de plaatsing van de luidsprekergaatjes aan de voorkant. In zandloperpatroon uiteraard, een slimme optische illusie is dat.

De bouwkwaliteit van de Muo is top, al wordt de uitstraling een klein beetje in de steek gelaten door de zijcovers uit kunststof. Maar dat valt pas op als je de speaker echt inspecteert – en goedkoop oogt de Muo zeker niet. Er zijn veel saaie Bluetooth-speakers, maar de Muo is daar zeker niet één van.

De bolle voorkant die helemaal rond de speaker loopt, waardoor het uit één stuk lijkt te bestaan, is uit aluminium. Dat oogt luxe maar is ook goed om vibraties te minimaliseren, zegt KEF. Het komt in elk geval stevig over, al is de Muo niet bijzonder beveiligd tegen schokken of vocht.

In tegenstelling tot de Muon is de Muo in meerdere kleuren beschikbaar. Het kleurenpalet omvat eerder een eerder conservatieve zilver of donkergrijs, maar ook exuberante blauwe en oranje metaalkleuren. Hoewel er geen glanzende chroomeditie is – dat zou pas een hommage aan de Muon geweest! – is er wel een Muo in een knappe champagnekleur.

gerelateerde items