Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Kleurprestaties en contrast

Wat basisprestaties betreft lijkt er ons zelfs geen verschil met de E6. De bioscoop beeldpreset zet schitterende beelden neer. Je krijgt uiteraard perfect OLED-zwart. De impact daarvan is in heel wat beelden duidelijk merkbaar. Het contrast is indrukwekkend en het geeft kleuren een flinke boost. Ook dit model worstelt nog licht met het allerdonkerste schaduwdetail. Alhoewel LG de prestaties in dat opzicht sterk verbeterde ten opzichte van vorig jaar blijft er nog steeds wat schaduwdetail verloren gaan. Je kunt de helderheid optrekken naar 51 of 52 als je echt alle schaduwdetail wil zien.

Ook dit model heeft een bijzonder efficiënte anti-reflectiefilm, en zelfs bij vol daglicht op het scherm kan je probleemloos tv kijken. De enorme kijkhoek van OLED krijg je er nog bovenop.

De B6 blijkt in de bioscoop-beeldpreset zo goed als perfect gekalibreerd te zijn. De grijsschaal is neutraal, en de kleurtemperatuur is perfect. Ook het kleurbereik scoort fantastisch. Geniet van de indrukwekkende beelden, of dat nu donkere scenes in The Expanse of de helderste kleurrijke scenes uit Westworld zijn. Het uitmuntende zwart zorgt voor een natuurlijke diepte en brengt de beelden echt tot leven.

gerelateerde items