Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

High Dynamic Range

Ook voor HDR is de B6 de evenknie van de E6 of G6. Hij ondersteunt zowel HDR10 als Dolby Vision, zodat je in dat opzicht klaar bent voor de toekomst. Of de B6 op termijn ook HLG (Hybrid Log Gamma, de HDR-standaard die vermoedelijk voor tv-uitzendingen zal gebruikt worden) zal ondersteunen is niet duidelijk. LG liet op IFA verstaan dat de E6 en G6 dat wel zullen kunnen, voor de B6 blijft dat voorlopig een open vraag.

Het perfecte zwart heb je al, maar hoe zit het met de maximale luminantie? Die komt uit op ongeveer 730 nits, ook hier perfect in lijn met de E6, net als het kleurbereik overigens dat ruimschoots 96% van het DCI-P3 kleurpalet haalt. Die 730 nits piekluminantie zet de LG bij de top van de HDR-toestellen, al moet hij uiteraard zijn meerdere erkennen in de huidige generatie lcd-tv’s die 1.000 tot zelfs 1.800 nits halen. Dat maximum kan hij overigens enkel inzetten op een klein deel van het scherm. Op een volledig wit scherm moet de LG terrein prijs geven, daar haalt hij 144 nits als maximum. In de praktijk is dat zelden een beperking, de maximale pieken van HDR worden immers enkel in kleine delen van het beeld gebruikt om te vermijden dat het beeld verblindend wordt.

Met de introductie van de PS4 Pro die ondersteuning biedt voor HDR bleken er wat compatibiliteitsproblemen te zijn. Daarvoor is gelukkig wel een firmware fix op komst. Kijk dus zeker na of je toestel de laatste versie draait. Het is overigens altijd een goed idee om automatische updates te activeren. 

gerelateerde items