Toon alles (7)
Eric  Beeckmans

Geluid en Extra's

De geluidsinstallatie van de B6 is getuned door Harman Kardon, maar deze tv moet het stellen met onzichtbare speakers, en kan niet rekenen op de ondersteuning van een ingebouwde soundbar zoals de E6 en G6. Dat is dan ook het belangrijkste verschil. Je kunt wel de klank aanpassen aan de akoestiek van de kamer, met behulp van de microfoon in de Magic Remote en Magic Sound Tuning. En al zijn de grotere modellen beduidend beter, toch vonden we de prestaties van de B6 nog prima. Enkel een goede basweergave blijkt, zoals bij veel televisies, een lastige opgave.

De ingebouwde tv-tuner is geschikt voor DVB-T, DVB-C en DVB-S, en je kunt opnemen naar een externe USB harde schijf. Met Multi-View kijk je naar twee kanalen, een tv-kanaal en externe bron, of twee externe bronnen. De LG mediaspeler maakt het aanbod volledig. Die scoort uitstekend, zowel voor video als audio. We zagen graag nog ondersteuning voor ALAC, het Apple lossless muziekformaat.

In de app-shop van WebOS vind je alle nodige toepassingen: van YouTube, Netflix, Google Play Movies & TV, tot Spotify, Deezer en nog heel wat meer. Ben je geïnteresseerd in Gamefly, de game streaming service, dan moet je nog even geduld hebben tot de volgende firmware upgrade, die komt er binnen enkele weken aan.

gerelateerde items