Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

WebOS 3.0

WebOS, het smart tv-systeem van LG is ondertussen aan zijn derde generatie toe. De handige launcherbar onderaan het scherm is natuurlijk gebleven. Er is wel geen onderscheid meer tussen het startscherm en alle andere tegels, je kan nu gewoon naar rechts scrollen om alle mogelijkheden te bekijken. Uiteraard kan je ook de volgorde van de tegels wijzigen, zo plaats je externe bronnen, live tv, en apps eenvoudig naast elkaar. Uiterst links vind je een snelkoppeling naar je favoriete kanalen (op de interne tv-tuners), en de laatst gebruikte bron, zodat je makkelijk en snel zapt tussen twee bronnen. WebOS 3.0 voelde ook erg vlot aan in gebruik, zodat je met veel plezier de mogelijkheden van je tv exploreert.

De E6 wordt geleverd met twee afstandsbedieningen. De grootste is een premiumversie van LG’s Magic Remote. Ze is bijzonder handig, heeft een overzichtelijke layout en duidelijke opschriften en dient natuurlijk ook als aanwijzer. Ze beschikt over een ingebouwde microfoon, die erg handig is voor zoekopdrachten. De kleinere remote is een eenvoudige zapper met enkel Home, volume, kanaal, externe bronnen, en een d-pad. Dankzij de grotere toetsen is dit een perfect alternatief voor dagelijks gebruik, als je de aanwijzer niet wil gebruiken.

WebOS heeft nu ook een erg goede smartphone-app, LG TV Plus. Die doet dienst als aanwijzer, remote en heeft een erg handige launcher voor alle toepassingen. De content van je smartphone bekijk of beluister je met een paar klikken op de tv.

gerelateerde items