Monitor Audio is al een tijdje bezig met een indrukwekkende vernieuwingsoperatie van zijn voornaamste luidsprekerlijnen. Een tijdje geleden luisterden we naar de Bronze 5 (hier getest), een betaalbare vloerstaander die zeker niet slecht presteerde.

We kregen van die test er meteen honger van om het wat hoger in het assortiment te zoeken bij de Britten. Voor deze test springen we over de Silver-reeks heen - volgens velen bij MA de perfecte mix van prijs/kwaliteit - en riepen we de Gold 300 binnen.

Om het even te situeren: de Gold-familie is niet het summum bij het Britse merk, dat is de Platinum-reeks die door Monitor Audio tegenover toppers als Bowers & Wilkins 800-lijn of Dali’s Epicon wordt geplaatst.

De Platinum-lijn werd overigens op CES 2016 ook vernieuwd, meteen het sluitstuk op de grote updategolf van Monitor Audio. Binnenkort ontvangen we ook deze Platinum II op bezoek, maar eerst toch even luisteren naar de Gold 300. Het is een vloerstaander die je gerust full-size mag noemen en die binnen de Gold-familie het absolute topmodel is.