Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Make-over

De vernieuwingsoperatie begint al aan de buitenkant. Qua looks ziet de nieuwe Platinum II er helemaal anders uit. Uiteraard haalt Monitor Audio ook zijn Ebony-afwerking boven voor zijn topspeakers, en daar zijn we niet rouwig om. Het is een hele mooi finish. Maar je kunt ook voor Rosewood of een gelakt zwart gaan. Geen wit, vooralsnog.

Ergens maakt de kleur van de behuizing niet zoveel uit. De voorkant van de PL200 II (en de andere modellen) is altijd uit zwart Ingelstone-leder. Zeer geraffineerd, maar als je er recht voor zit, zie je de kleur van de zijkanten niet. De combinatie van een witte laklaag met dat zwart is wellicht niet zo mooi, daarom dat MA het waarschijnlijk niet aanbiedt.

Een ding heb je wel met het lederen voorpaneel: het geeft een heel uniform uiterlijk aan de speaker, ongeacht welke kleurversie je kiest.

Het strakke gevoel van de behuizing wordt geaccentueerd door de bovenste, ovale grille die zowel de 4 inch midrangedriver als de ribbontweeter bedekt. We moeten toegeven dat dit designelement aanvankelijk gemengde gevoelens opwekte. De grilles zijn overigens enkel met een speciale tool te verwijderen.

gerelateerde items