Toon alles (6)
Jamie Biesemans

Basaal maar volledig

Een beetje ongewoon is dat de TX-SR444 een 7.1-versterker is (die je ook als 5.1.2 kunt configureren), maar dat er daarnaast speakerterminals zijn voor een tweede stereozone. Leuk voor audio in de keuken, bijvoorbeeld.

Meestal is zo’n tweede zone eveneens inzetbaar als een extra set surround-speakers, maar dat is bij deze receiver niet mogelijk.

De vele speakerinstellingen die je vindt bij een receiver zoals de Pioneer VSX-930 of Denon AVR-X2200W moet je hier missen. Enkel de basale zaken zijn present, wat niet onverwacht is. Je kunt rekenen op vier HDMI-ingangen die Ultra HD- en HDCP 2.2-compatibel zijn en dus toekomstgericht.

Een mooi detail: bij één HDMI-poort is er een USB-poort voorzien om stroom te leveren aan een Chromecast of een andere streamer die zijn voeding via USB kan halen, zoals een Raspberry Pi-gebaseerde mediaspeler. Een slimme zet, vooral omdat de TX-SR444 geen streaming ingebouwd heeft. Je kunt hem ook niet via een app bedienen, zoals hoger in het segment de norm is geworden.

gerelateerde items