Boven aan het gamma

De nieuwe X9 is het nieuwe topmodel bij deze ‘tweede’ Onkyo. Het is grotere Bluetooth-speaker met een wat aparte vorm die dankzij een gebogen voor- en achterkant toch een slanke indruk geeft. Knap wel, want door het gebruik van aluminium voor bijna de volledige behuizing oogt de X9 meteen als een kwaliteitsproduct.

Die indruk blijft als je de speaker vastneemt. De X9 zit solide in je hand en je bespeurt geen losse of bewegende stukken. De voorkant bestaat volledig uit een geperforeerde grille, met enkel een Onkyo-logo centraal geplaatst, wat naar mijn gevoel retro aanvoelt zonder overdreven nostalgisch te worden.

Het past allemaal goed bij een filosofie van een ontwerper als Dieter Rams, met zijn motto ‘Less, but better’, die voor Braun werkte en inspiratiebron is geweest voor Apple en vele andere elektronicagiganten.

De X9 weegt 1,4 kg, wat relevant is als je hem ergens wil meenemen. Hoewel hij er uitziet als een tafelmodel is de X9 namelijk wel uitgerust met een 2.200-mAh batterij, op papier goed voor tot 10 uur muziek.

gerelateerde items