Hi-res audio

Er is in een benedenhoek nog een officieel Hi-Res Audio-logo te bespeuren, zoals uitgedeeld door de Japan Audio Society. Het logo geeft vooral aan dat deze speaker hoger dan normale frequenties produceert en hi-res bestanden afspeelt. 

Maar wacht eens: dit is een Bluetooth-speaker – en hi-resaudio via Bluetooth afspelen is onmogelijk. Achter de schermen zal je computer of mobiele toestel afgespeelde hi-resbestanden immers omzetten naar een lossy formaat, zoals AAC of - zucht - SBC.

Daar hebben Onkyo en Gibson Innovations inderdaad geen oplossing voor. Het afspelen van hi-res audio in ware kwaliteit is enkel mogelijk als je de X9 via USB-kabel aansluit op een pc of Mac. Bij een Mac kun je meteen rekenen op hi-rescompatibiliteit tot 96 kHz / 24-bit, bij een Windows-machine ga je mogelijk nog snel een driver moeten installeren.

Overigens kun je de X9 eveneens met een USB-kabel aansluiten op een Android- of Apple-apparaat om hi-res af te spelen. Je moet in het geval van een Android-telefoon of –tablet een kleine USB-hostkabel voorzien, bij Apple is er mogelijk nood aan de Camera Connection Kit.

gerelateerde items