Een hoofdtelefooningang?

Naast Bluetooth en via de USB-kabel heb je nog de optie om een muziekspeler via een kabel met 3,5 mm jack aan te sluiten. Dat is ook interessant als je op vakantie muziek wil afspelen vanaf je smartphone maar de batterij wat langer wil laten meegaan.

Gek genoeg is de X9 uitgerust met een hoofdtelefoonuitgang. Dat kom je niet vaak tegen bij een Bluetooth-speaker, wellicht omdat dergelijke luidsprekers vaak met een smartphone worden gecombineerd – en dan kun je even goed de koptelefoon rechtstreeks op de telefoon insteken. Maar gebruik je inderdaad die USB-kabel om hi-resaudio uit je pc te halen, dan is het wel fijn dat je als het wat later op de avond wordt je vlot kunt overschakelen op een koptelefoon.

Verrassend genoeg blijkt deze hoofdtelefoonuitgang behoorlijk krachtig: ik sloot er een veeleisende Sennheiser HD 650 op aan en de X9 kon het nog wel aan, al moest ik wel naar het maximale volume om er alles uit te halen. Uiteraard is een hoofdtelefoon zoals de HD 650 beter gediend met een hoofdtelefoonversterker met meer power, maar toch. Schakelde ik over de veel efficiëntere Audioquest Nighthawk, dan was vermogen geen probleem meer. Maar voor IEM’s en zeer gevoelige hoofdtelefoons mocht de uitgang zeker zuiverder zijn.

gerelateerde items