Toon alles (4)
Jamie Biesemans

De sfeer van gisteren

De OPPO-hoofdtelefoons hebben hun eigen designtaal, die ergens net iets meer futuristisch en strak getint is dan echt retro. De HA-2 daarentegen is één en al een verwijzing naar het verleden – al is de techniek onder de motorkap wel helemaal hagelnieuw.

De laatste tijd kregen we wel meer toestellen zoals de HA-2 over de vloer, maar de OPPO is toch een van de lichtste die we al gezien hebben. De vorm doet van ver ergens denken aan zo’n zakflesje voor sterke drank, een gevoel dat versterkt wordt door het mooie, lederen omhulsel dat permanent aan de aluminium behuizing vastgemaakt is.

De afgeronde zijde die uitmondt in een draaiknop (die overigens zo van een radio uit de jaren zeventig kon geplukt zijn), geeft de HA-2 de nodige klasse. Het is functioneel maar toch ook mooi.

Met zijn afmetingen van 6,8 x 15,7 x 1,2 cm is de HA-2 ongeveer zo groot als een smartphone met 5 tot 5,5 inch scherm, zoals een Samsung Galaxy S5.

Dat is geen toeval natuurlijk, want de bedoeling is dat je onderweg de HA-2 met de meegeleverde rubberen bandjes vastmaakt aan je telefoon. Het gewicht van 175 gram verdubbelt wel het gewicht van je smartphone, iets dat je wel zal merken als je de telefoon naar je oor brengt.

gerelateerde items