Soms kan een merk pech hebben. In de enorme stroom hoofdtelefoons die elke maand op de wereld worden losgelaten, heb je af en toe toestellen die onder de radar blijven. Neem nu deze RP-HD10.

Ergens in de zomer van 2015 arriveerde op onze redactie een anonieme doos uit Japan, met binnenin een vriendelijk handgeschreven briefje of we deze koptelefoon eens willen proberen. Helaas, in de volle drukte net voor IFA en omdat er net een hele reeks producten op test waren, verzeilde de Panasonic-koptelefoon tussen de vaste collectie test-hoofdtelefoons. Die verzameling is groot genoeg dat een hoofdtelefoon er effectief in verloren raakt (wat misschien aangeeft dat het tijd is om op te ruimen, maar dat is een ander verhaal).

Of misschien lag het aan de weinig aansprekende verpakking, het feit dat er op dat moment geen duidelijkheid was over Panasonic de koptelefoon effectief zou uitbrengen, of de initiële uitstraling van de RP-HD10, die niet echt deed vermoeden dat deze koptelefoon op één of andere manier speciaal was. Bleek dat even niet te kloppen.