Even de liefhebbers van de tekenpen van de alomtegenwoordige Starck geruststellen: aan het ontwerp is er nagenoeg niets veranderd. Of toch niet aan de vorm, wél aan de materialenkeuze en de kleuren.

“Love it or hate it”, het futuristische ontwerp maakt de Zik 3 één van de opvallendste Bluetooth-hoofdtelefoons die je momenteel kan kopen. Zelfs tegenstanders zullen toegegeven dat ‘opvallend’ hier niet ‘goedkoop’ betekent, want de Zik-hoofdtelefoons ogen premium.

Maar misschien wel zoals een luxewagen als de Bentley Bentayga of de Mulsanne. Je weet dat het duur is, dat het qua materialen helemaal snor zit en dat het allesbehalve doorsnee is, maar daarom vind je het niet perse ook mooi. Onze persoonlijk mening is dat de Zik-hoofdtelefoons wel een mooi design hebben, mits je de juiste versie neemt.

De Zik 3 is bijvoorbeeld beschikbaar in een versie met fel groene krokodillenleder. Die kan je op z’n minst interessant noemen, ik zou hem nooit publiekelijk durven dragen. Maar de ivoren of zwarte versie, zelfs de rode, die zien er prachtig uit. We drammen een beetje door over het design omdat iedereen die de Zik 3 onder ogen krijgt meteen daarover begint.

Nochtans kan deze hoofdtelefoon zich met recht en reden de slimste van de hoop noemen. Het heeft veel meer functies dan een gemiddelde Bluetooth-koptelefoon, zoals je zult zien.