Zalige stilte

Onder de mooie motorkap zit behoorlijk wat technologie. Dat is altijd zo bij een Bluetooth-hoofdtelefoon, want de draadloos aangeleverde audiostream moet nu eenmaal omgezet worden naar de muziek die je hoort. Een DAC is er dus zeker aanwezig.

Wat Parrot nu heel slim heeft gedaan is de aanwezige elektronica (naast een DAC is er ook noise-cancelling present) instelbaar maken. Dat doe je via de Zik-app, die even hip is qua design als de koptelefoon. Via de app kan je heel wat aanpassen.

Om te beginnen de noise-cancelling, die in verschillende intensiteiten kan toegepast worden. Incluis een street mode die toch net voldoende geluid doorlaat zodat je het belgerinkel van de aanstormende fietser hoort. Naargelang hoe stevig je de noise-cancelling instelt, blijkt het wel zeer effectief.

Toen ik de Zik 3 op mijn hoofd plaatste in mijn thuiskantoor (zonder muziek), daalde er een zalige stilte over me heen. De stofzuiger in de achtergrond en het straatgeluid werd grotendeels geëlimineerd. Via de Zik-app kan je de Zik 3 zelf het NC-gehalte laten bepalen afhankelijk van het omgevingsgeluid of de ruisonderdrukking handmatig instellen.

gerelateerde items