Conclusie

De Zik 3 bouwt verder op de kwaliteiten van zijn voorganger. Het is een echt pronkstuk dat ook heel ‘slim’ is.

Wie graag geluid tweakt, vindt hier ongelooflijk veel mogelijkheden. Samen met zijn spraakmakende design is net dat wat de Zik 3 bijzonder maakt. Standaard – dus met alle tweaks uitgeschakeld – klinkt de Zik 3 overigens vrij goed, met een lichte nadruk op het laag. De vele equalizer-opties die je hebt, maken een uitspraak over de klank heel moeilijk. Overdrijven met het tweaken kan echter wel en dan hoor je de beperkingen van de koptelefoon meteen.

Het is wel spijtig dat Parrot de onvolkomenheden van de voorganger niet aanpakte. Zo wordt nog altijd enkel SBC- en AAC-codecs ondersteunt en geen aptX, wat betekent dat je bij Apple-toestellen goede geluidskwaliteit krijgt maar dat het bij sommige Android-toestellen minder zal zijn.

De autonomie blijft ook zeer middelmatig, zeker als je de Zik 3 zowel via Bluetooth en met NC gebruikt. Dan is 8 uur net haalbaar. Sluit je de koptelefoon met de meegeleverde USB-kabel aan, dan kan je heel wat langer met de noise-cancelling verder – wat interessant is bij een lange vlucht. Die ruisonderdrukking is trouwens van een hoog niveau.

De kwestie van de kleine batterij kan je wel bestrijden als je nog een kleine investering doet. Een nieuwigheid bij de Zik 3 is dat je hem draadloos kan laden als je hem neerlegt op een Qi-lader. Die zit niet mee in doos (laden kan ook via USB), maar je vindt ze tegenwoordig al bij de Ikea voor een prikje.

5/5
gerelateerde items