Vleugelvoetjes eraf, en terug een centrale voet eraan, de PUS7181-reeks verlaat het design dat zo kenmerkend is geworden voor de meer premium-modellen. Maar deze Philips oogt er daarom niet minder goed uit. Het metalen, donkergrijze kader is vooraan afgewerkt met gesatineerde structuur, terwijl de zijkant geborsteld is. De slanke nek van de voet heeft een centrale, chroom accentlijn waardoor hij nog fijner oogt. En het beste van alles, dit is een toestel op een draaivoet. Die eigenschap ontbreekt helaas op veel moderne televisies. Nog een in het oog springend detail: de sounbar die onderaan het scherm hangt.

Wie toch liever een variant met de vleugelvoetjes heeft, kiest voor de PUS7101. Die moet het echter met iets minder muziekvermogen stellen, en zonder soundbar stellen.

Geen verrassingen bij de aansluitingen. De Philips biedt vier HDMI-aansluitingen, twee achteraan en twee opzij. Die eerste twee zijn klaar voor Ultra HD-content.Drie USB-poorten, waarvan één USB 3.0 vind je opzij en achteraan. De meeste aansluitingen staan naar onder en opzij gericht, wat wandmontage vergemakkelijkt. Enkel de oudere analoge aansluitingen staan naar achter gericht.