Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Gebruiksgemak

De remote lijkt op het eerste zicht weinig veranderd tegenover vorig jaar. Het is nog steeds een luxueuze zapper, met een duidelijke en handige layout en achteraan een toetsenbord.

De nieuwe toevoeging is de Net ix-knop. De belangrijkste wijziging is echter de d-pad die nu aanraakgevoelig is. Dat maakt de remote soms erg irritant.

Wat op het eerst zicht een handige toevoeging lijkt om door de Android-menu’s te vegen, blijkt al snel een echte bron van ergernis te zijn. Je opent een menu, en veegt even naar beneden op zoek naar een item. Je pauzeert even om het item in kwestie op het scherm te zoeken. Helaas laat je je duim liggen op de touchpad, wat de televisie prompt interpreteert als een bevel om te scrollen. Voor je het weet ben je ergens onderaan de menu’s aangekomen.

Die scroll-functie is best makkelijk, maar omdat je gewend bent om je duim op de d-pad te laten rusten, activeert ze regelmatig ongewenst.

Net als bij Sony blijft de Android-omgeving ook op deze Philips niet gespaard van allerlei kinderziektes. Het toestel reageert soms niet of erg traag op remote commando’s. Opstarten kan soms te lang duren, zelfs vanuit standby. En de Net ix-toepassing kon nog geen Ultra HD bieden.

De software waarop we testten was nog niet finaal, dus er is zeker verbetering op komst. Aanvankelijk crashte het toestel zelfs tijdens sommige Net ix-operaties, maar die bug werd samen met een paar andere problemen nog tijdens onze test verholpen met een rmware update.

gerelateerde items