Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Beeldverwerking

Met al die pixels kunnen Ultra HD-televisies heel wat detail leveren. Maar het is geen geheim dat we momenteel nog niet over een enorm aanbod Ultra HD-video beschikken. Upscalen blijft dan ook een van de belangrijkste functies van een Ultra HD-televisie. En daar scoort deze Philips bijzonder goed.

Het platform gebruikt een nieuwe chip die instaat voor detailverbetering en die presteert prima. Vroegere algoritmes maken veel gebruik maken van witte en zwarte contouren om een indruk van grotere scherpte te cree¨ren. Dat zorgt helaas ook voor veel vals detail.

De nieuwe chip op deze Philips verbetert de scherpte zonder die valse contouren. Maar ook hier blijft het zo dat overmatige scherpte een zeer artificieel beeld cree¨ert. Hou daarom de scherpte-instelling ergens tussen 1 en 3. In de gevorderde instellingen vind je ook Super resolution, deze instelling zorgt voor jner detail en contourlijnen en mag je zeker activeren.

De ruisonderdrukking levert goede resultaten met willekeurige ruis maar slaagt er niet in om de laatste restjes ruis weg te werken. Bij het dagelijkse kijken zal dat echter nooit storen. Met compressieruis, ter herkennen aan lichte blokvorming in het beeld, zijn de prestaties eerder matig.

Ook de detectie van lm- en videoframerates mag iets robuuster. Deinterlacing verloopt niet altijd perfect en soms kan je daardoor kleine zaagtand of kame ecten zien op diagonale lijnen. Probeer waar mogelijk 720p of 1080p bronnen aan te leveren in plaats van 1080i. Uitstekende bewegingsscherpte is meestal voorbehouden voor de absolute topmodellen, maar deze 7600 sluit vlot aan bij zijn duurdere broertjes.

Enkel het allerkleinste detail verdwijnt in actiescenes. Met Perfect Natural Motion op de middelste stand heb je een uitstekende combinatie van goed detail bij snelle bewegingen, schokvrije panbeelden en een minimum aan beeldartefacten.

gerelateerde items