Toon alles (5)
Eric  Beeckmans

Kleurweergave en geluid

Breder kleurbereik of HDR zal je niet vinden op deze televisie, maar Philips slaagt er in om aan te tonen dat je ook binnen de huidige standaarden prachtige beelden kan leveren. De zwartwaarde is uitstekend en de beelden hebben een levendig contrast, zonder zwartdetail op te offeren.

Je kan de prestaties nog verbeteren door Dynamisch Contrast op laag te zetten en Contrastmodus op ‘Optimaal beeld’. Aangezien het om een preproductiemodel gaat kan er nog gesleuteld worden aan de kalibratie, maar onze huidige metingen wijzen al uit dat de Philips alles in huis heeft voor prima prestaties.

Met de ‘film’ beeldmode ingeschakeld was de grijsschaal licht te rood getint, maar gelukkig zonder al te zware impact op de huidskleuren. Het kleurbereik is erg goed, enkel blauw is iets te donker.

Ook op vlak van geluid kan de Philips ons overtuigen. In het smalle profiel huist toch een indrukwekkende hoeveelheid klank, met flink wat body. Meer dan voldoende voor je dagelijkse tv-reeksen, maar ook voor de occasionele film. Experimenteer zeker met de verschillende geluidspresets, zeker als je gewoon wat muziek wil beluisteren. 

gerelateerde items