Toon alles (6)
Rienk de Jonge

Anders gaan wonen

Achter de Fidelio B1 zit een bepaald idee. De luitjes van Philips zien wereldwijd een trend om kleiner te wonen en te ontspannen in een woonkamer met een kleiner oppervlakte. Maar in die ruimte is er praktisch gezien geen plaats voor gigantische audio-oplossingen. En dus werd de Fidelio B1 geboren, een soundbar die niet enkel compact genoeg is om in die kleine huiskamer te passen maar er ook goed moet klinken.

Zelfs een doorsnee soundbar heeft meestal een aparte subwoofer nodig om goed te presteren, want lage tonen produceert je niet met kleine drivers in een kleine behuizing. En dat is zeker ook zo voor een dwerg zoals de B1.

Philips is echter de doelgroep niet uit het oog verloren. Ook de subwoofer is gemaakt om onopvallend een plek te krijgen. Maar omdat fysica niet te negeren valt – je hebt nu eenmaal wat volume nodig voor lage tonen – werd er gekozen voor een grote maar relatief dunne subwoofer. Zo past hij misschien wel onder een sofa of anders plaats je hem rechtop. Dat gaat vlot en stabiel dankzij de meegeleverde voet. 

gerelateerde items