Toon alles (6)
Rienk de Jonge

Aansluitingen heel bereikbaar

Een mooi audiotoestel kan snel lelijk worden eens je kabels begint aan te sluiten. Dat probleem kan je nooit helemaal oplossen, maar bij de B1 is er een stap in de goede richting gezet door een helder aansluitbord achteraan.

Niet dat er zoveel kabels naar deze soundbar kunnen lopen. Qua aansluitingen is het beperkt tot twee HDMI-poorten (één input, één ARC voor je tv) en een optische ingang. Handig als je nog een extra bron wil aansluiten, zoals een console. Wil je een muziekspeler aansluiten, dan kan dat via een analoge ingang.

Als je naar de muziek op een mobiel toestel wil luisteren, is de kans echter veel groter dat je via Bluetooth zal streamen. Geen probleem voor de Fidelio B1, incluis met ondersteuning voor de kwalitatieve aptX-codec die steeds meer Android-apparaten ondersteunen. Heb je een iPhone, dan klinkt het nagenoeg even goed. De B1 ondersteunt namelijk ook AAC.

Ten slotte is achteraan ook een USB-poort. Sluit hier een USB-stick op aan en je kunt muziek beluisteren. Maar aangezien je de B1 niet kunt bedienen via een app, enkel via de afstandsbediening, blijf de ervaring heel rudimentair. Navigeren door een muziekcollectie is praktisch ondoenbaar. De ondersteuning voor muziekformaten blijft beperkt tot AAC en MP3.

gerelateerde items