Redactie

Test: Pioneer VSX-S510

De VSX-S510 is amper de helft zo hoog als de meeste van zijn collega’s. Hij neemt discreet een plaats in bij de bronapparaten. De slimline AVR is uitstekend afgewerkt. De mooie façade in geborsteld metaal is erg sober en puilt niet uit van de toetsen. Naast de powertoets links lijken rechts de stevige volumeknop en een kleinere inputselector de enige bedieningselementen. Onder het centrale scherm zijn echter nog een aantal toetsen verborgen om bepaalde geluidspresets te kiezen. De VSX-S510 is verkrijgbaar in twee versies, zilver en zwart.

,

Er zijn meer luistermodes beschikbaar dan je waarschijnlijk ooit zal gebruiken, maar dat zorgt er natuurlijk voor dat je zeker iets vindt waar je tevreden mee zal zijn. Of dat nu de Stream Direct modes zijn, waarbij de AVR zo min mogelijk processing toepast, of de Advanced Surround waarbij je een tikje extra drama, actie of concert klank geeft aan het geluid. Stereo-bronnen kan je beluisteren in surround met behulp van Dolby PLIIx of Neo:6 modes en voor beide algortimes kan je de ruimtelijkheid van de surround aanpassen.

Voor film vonden we de Pioneer een uitstekende keuze. Van de theatrale ruimtegevechten in Star Wars tot de lobby scene van The Matrix, de surround is tastbaar. Maar ook dialogen komen perfect tot hun recht, al moesten we aanvankelijk wat evenwicht zoeken tussen het geluidsniveau van de center luidspreker en de rest. Maar de Pioneer is meer dan een krachtpatser. Verfijnde Back klavecimbels of subtiele Beethoven piano kan hij net zo goed aan als de warme stem van Allanah Myles.

,

De Pioneer VSX-S510 is een slanke verschijning, maar heeft heel wat te bieden. De bediening kan wel beter, zowel wat de remote, de menu’s als de app betreft. Je houdt er ook best rekening mee dat hij niet over HDMI 2.0 aansluitingen beschikt.

De prijs ligt misschien een tike te hoog, maar wie wat rondshopt kan hem aan stevige korting krijgen. Je koopt in elk geval een veelzijdige AV-receiver, met prima klank, uitstekende processing, voldoende aansluitingen en zelfs een stevige scheut netwerkfuncties.

Voor een meer uitgebreide test van de Pioneer VSX-S510 kun je terecht bij de collega's van HiFi.nl.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.