Audiomerken uit Schotland, op één hand kun je ze tellen. Maar als je er toch aan begint, reserveer dan een vinger voor RHA Audio.

Dit bedrijfje uit Glasgow produceert (voorlopig) enkel in-earhoofdtelefoons, iets waar het steeds beter in wordt. Je mag RHA gerust een rijzende ster in het segment noemen, daarbij geholpen door Apple, die ze een mooi plekje in de Apple Store heeft gegeven. Wat we net iets indrukwekkender vinden, is dat RHA mooie in-ears produceert die goed klinken en helemaal niet zo duur zijn.

Dat merkten we al bij de goed presterende MA750i, die we enkele maanden geleden in de oren staken voor een test. Een helemaal foutloos parcours reed de in-ears toen niet, maar het viel niet te ontkennen dat de geboden prijs/kwaliteitverhouding dik in orde was.

Tijd om het hoogste model bij de RHA eens te testen (inmiddels heeft RHA wel de hogere CL1 voorgesteld, maar die is er pas effectief medio november). Dat is de 240-euro kostende T20i, die naast de T20 staat. Het verschil tussen de twee zit hem in de remote, die bij de i-versie compatibel is met de iPhone en iPad. Heb je een Android-telefoon of Windows Phone-toestel, dan is de T20 voor jou.

Qua geluid zijn ze identiek. Logoverzamelaars zullen wellicht bij zijn met het Hi-res Audio-logo van de Japan Audio Society, een indicatie dat de T20i een breed frequentiebereik (> 22 kHz) neerleggen.