Wie de smartphonewereld wat volgt, weet dat er wat aan de hand is. Vanuit China en elders komen bepaalde merken sterk opzetten met toestellen die heel wat bieden en toch qua prijs veel lager zitten dan de 500, 600 en zelfs meer die tegenwoordig voor een toptoestel bij een traditioneel merk wordt gevraagd. Huawei is in onze regio nog de bekendste, maar er zijn ook Xiaomi, Oppo, ZTE, OnePlus en anderen.

Als grootste smartphonebouwer ter wereld kan Samsung die trend niet negeren. En dus werd de nieuwe Galaxy A-lijn geboren, met de A3, A5 en A7. De verschillen tussen die drie modellen hebben te maken met de schermgrootte, voor het overige zijn het heel gelijkaardige apparaten. De Galaxy A5 die we hier bekijken, beschikt over een 5-inch SUPER AMOLED-scherm (jawel, zoals de topmodellen), met een resolutie van 'slechts' 720p.

De lagere resolutie is meteen een belangrijk verschilpunt met toptoestellen zoals de Galaxy S6. Bij hoger geprijsde smartphones kan je rekenen op Full HD (1.920 x 1.080) of zelfs Quad HD.