Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Prachtig scherm

De sterkste troef van de Galaxy Tab S2 krijg je meteen te zien als je de tablet inschakelt: het scherm. Samsung gebruikt opnieuw een prachtig Super AMOLED-display met een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels.

Dat levert een PPI-waarde van 264 op, wat je als zeer scherp ervaart op een gewone leesafstand voor een tablet. Bij het bekijken van films, Netflix, foto’s en bij games geniet je echt van de beeldkwaliteit. De kleuren zijn soms nogal gesatureerd, maar dat is blijkbaar typisch voor OLED-technologie. Via de Instellingen krijg je bij de S2 wel wat meer controle over kleurinstellingen dan meestal het geval is bij een tablet.

Bij het verorberen van een tv-reeks op Netflix of het gamen zal ook het relatief goede geluid opvallen dat uit de stereospeakers komt.

De Tab S2 is niet de allersnelste tablet (de Sony Xperia Tablet Z4 eindigt aardig hoger in benchmarks), maar zit wel duidelijk in de topgroep. Je zal niet gauw het gevoel krijgen dat je rekenkracht mist.

De dunne bouw van deze tablet kwam er wel door de batterijgrootte beperkt te houden, want na 6 tot 7 uur was ons testtoestel uitgespeeld. Ook de camera’s zijn eerder middelmatig te noemen, een minpunt voor mensen die voor een of ander reden graag onderweg foto’s nemen met een tablet.

gerelateerde items