Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Conclusie

De Galaxy Tab S2 is een prima tablet, dat eigenlijk enkel in de steek wordt gelaten door zijn batterij. Die is maar middelmatig, wat mobiel gebruik afremt. En dat terwijl je het te maken hebt met een van de meest draagbare tablets ooit. Want ultralicht.

Voor sofagebruik is dit amper een probleem (al hadden we wel graag draadloos laden gezien) en kan je genieten van het prachtige scherm en de zeer goede prestaties.

De extra’s die je er bij krijgt, zoals enkele maanden gratis Deezer en 6 maanden abonnement op The Economist, compenseren ten dele de wat hogere prijsstelling.

En hoe zit het dan met de vergelijking met de iPad Air 2? Om te beginnen is er de vrij fundamentele keuze tussen iOS en Android, de besturingssystemen (maar eigenlijk volledige ecosystemen) die je respectievelijk op de iPad en de Tab S2 ziet draaien.

Met iOS9 heeft Apple toch weer een aantal features ingevoerd die het verschil met Android wegnemen. Denk daarbij aan de mogelijk om een tweede app op het scherm te tonen, iets dat bepaalde Android-versies al eerder konden.

In termen van bouwkwaliteit is de kloof tussen Apple en Samsung nu heel klein geworden. Misschien dat de iPad Air 2 net iets solider overkomt, maar we spreken hier echt over een klein verschil. De beeldkwaliteit is ook vergelijkbaar, weliswaar met veel (over)levendigere kleuren bij de Samsung. De Tab S2 is marginaal lichter.

Een andere plus voor de Tab S2 is het geheugen. Bij de iPad Air 2 krijg je nog altijd maar 16 GB op het basismodel, wat eigenlijk te weinig is. De Tab S2 start met 32 GB én heeft een sleuf om het geheugen uit te breiden met met een kaartje. 

De iPad Air 2 scoort wel duidelijker beter qua autonomie.

4/4
gerelateerde items