Zo combineer je immers de voordelen van een tablet (licht, draagbaar en heel wat toepassingen) met die van een tv (kijken op een groot scherm). Maar wat op papier een goed idee lijkt, draait in de realiteit al wel eens anders uit. Een feit waarvan je je bij de Galaxy View al snel bewust wordt.

Het scherm is groot (18,4 inch), en door de grote schermrand wordt het apparaat echt enorm. Samsung voorzag een vaste stand die je in twee posities kan gebruiken. Eentje waarbij de tablet recht staat, zodat je hem kan op de tafel kan zetten en rustig kijken vanuit de zetel. En eentje waarbij de tablet ligt, maar licht naar je toe gekanteld is. Die positie is goed als je de View op je schoot wil gebruiken of als tablet op de tafel. De stand doet bovendien dienst als handvat om de View te dragen, al voelt dat wel vreemd. De gewichtsverdeling is zodanig dat je de View best draagt met het scherm van je weg. Wie het scherm wil beschermen door het naar zijn lichaam te draaien, merkt dat het heel de tijd tegen je been tikt.

Maar de belangrijkste vaststelling als je de View een tijdje gebruikt, is dat hij absoluut niet draagbaar is. Transporteerbaar ja, dat wel. Maar vergeet dat je dit als een tablet zou gebruiken onderweg. Hij is zwaar (2,56kg) en onhandig, en hem plat leggen is geen optie, de stand is vast gemonteerd. De View zal dus hoogstens even van de ene naar de andere kamer gaan. En neen, in je rugzak past hij al helemaal niet.