Deze eerste UHD Blu-ray-speler uitpakken bracht alvast een geruststelling, hij is vrij compact. Je hoeft dus niet te vrezen voor een mastodont zoals de eerste Blu-ray-spelers. Samsung koos wel voor een design dat past bij zijn curved tv’s en dus kreeg de speler een gebogen voorzijde mee. De curve is gelukkig niet al te uitgesproken, zodat hij ook bij andere apparatuur past. De tiptoetsen staan rechts bovenaan, op een licht afgeschuind vlak, waardoor ze altijd goed zichtbaar zijn. De voorzijde loopt schuin naar achter. Dat is geen probleem voor de schijflade, maar wel voor de USB-aansluiting vooraan. Als de speler redelijk laag staat, wat meestal toch het geval zal zijn, is die niet zichtbaar en dus moeilijk te vinden. De speler is mooi afgewerkt met een zwart geborsteld oppervlak, maar mist misschien toch wat een premium uitstraling.

De UBD-K8500 beschikt over twee HDMI-aansluitingen. De primaire aansluiting dient voor audio en video, de secundaire enkel voor audio. Erg handig als je de speler wil inzetten met een AV-receiver die nog geen HDMI 2.0a ondersteunt. Gewoon de tweede HDMI-aansluiting verbinden met je AV-receiver en de eerste met je display.

Een netwerkaansluiting en digitaal optische uitgang maken de selectie aansluitingen compleet. Er is natuurlijk ook WiFi voorzien.