Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Gebruiksgemak

Samsungs smart tv-interface kreeg dit jaar alweer een facelift. De Home-toets roept een balk op onderaan het scherm waarin je alle bronnen vindt. Van externe ingangen tot live tv, van mediaspeler tot internettoepassingen. Zodra je sommige van die iconen selecteert, zie je bovendien een aantal snelkoppelingen verschijnen in een tweede balk. Zo kan je onmiddellijk een bepaald kanaal selecteren via live tv. Voor streaming diensten zoals Netflix, YouTube of Wuaki.tv zie je zelfs onmiddellijk een selectie van de aangeboden content. Ook de instellingen bereik je via deze balk.

De gebruiksinterface is erg handig en zal de kijker snel en intuïtief naar alle mogelijkheden van zijn televisie leiden. Heel af en toe is de interface iets minder vlot dan je zou verwachten, vermoedelijk een gevolg van een iets minder krachtige chipset, maar over het algemeen vallen de prestaties nog prima binnen de verwachtingen.

De bijgeleverde remote is uitstekend. Grote toetsen, duidelijke labels, en een layout die elke toets voldoende ruimte biedt en een duidelijk overzicht geeft. De smart remote functie die Samsung op hogere modellen levert ontbreekt. Je kunt de remote dus niet gebruiken om andere toestellen te bedienen.

gerelateerde items