Toon alles (6)
Eric  Beeckmans

Kleurweergave

De UE40K5500 is een mooi voorbeeld van hoe ver lcd-schermen gekomen zijn. Ze zitten nu op een punt waar zelfs goedkopere televisies uitstekende resultaten voorleggen. Zo krijg je op deze televisie een uitstekend contrast van 4.000:1, vooral te danken aan een bijzonder goede zwartwaarde. Het scherm vertoont geen duidelijke tekenen van globale dimming die actief de achtergrondverlichting aanpast, dus ook in donkere scènes met ondertitels is dat geen probleem.

De Samsung was bijzonder goed gekalibreerd. De grijsschaal is perfect neutraal, wat erg natuurlijke en aantrekkelijke beelden oplevert. Het kleurbereik is zeer goed en de algemene kleurweergave is zo goed als foutloos. Enkel de meest intense blauwe tinten zijn iets te zwak, maar dat zal je in de praktijk nooit merken. Gekoppeld aan dat goed contrast is het beeld een plezier voor het oog. In heldere scenes zijn de prachtige kleuren, en natuurlijke huidstinten een echte troef. In donkere scenes is er erg veel zwartdetail, zodat je niks van het verhaal mist.

Ondanks de edge led-achtergrondverlichting heeft het scherm een degelijke uniformiteit. Enkel in de linker onder- en bovenhoek zagen we de achtergrondverlichting licht doorschijnen, maar dat stoorde enkel als we bij volledige verduistering keken.

gerelateerde items