Met alle aandacht die er gaat naar het quasi-onbereikbare vlaggenschip dat de Orpheus is, zou je wel eens vergeten dat Sennheiser dit najaar een ander topmodel heeft voorgesteld. Deze HD630 VB verdient echt wel wat aandacht, want voor het solide Duitse merk is dit toch wel een heel aparte hoofdtelefoon.

Kijk je naar de klassieke high-endmodellen bij Sennheiser (HD600, HD650, HD700 en HD800), dan zijn dat allemaal open hifi-koptelefoons. Je kan rekenen op een prachtige, ruimtelijke klank bij deze toppers, maar dan wel enkel thuis.

De open constructie betekent dat ze in luidruchtige omgevingen zo goed als onbruikbaar zijn, ze zijn niet gemaakt om het harde leven van de pendelaar te overleven en je hebt aan versterkerzijde wat extra vermogen nodig om er alles uit te halen.

De HD 630VB wijkt van deze trend af, want het is een gesloten hoofdtelefoon die je zowel thuis als – en misschien wel vooral – mobiel inzet. Het blijft een premiumproduct, dat qua constructie en luxegevoel duidelijk hoger staat dan de al fraaie Momentum M2 die eerder dit jaar een EISA Award won. Let ook op de ‘HD’-label, een etiket dat Sennheiser meestal enkel voor meer audiofiele producten gebruikt.