Toon alles (4)
Jamie Biesemans

Voor mobiel gebruik

De HD 630VB wordt geleverd met een dikkere – helaas, vaste – kabel van 1,2 m dat vastzit aan de hoofdtelefoon en eindigt in een 3,5 mm jack. Een 6,3 mm convertor is voorzien voor thuisgebruik. De kabel is geheel vrij van remote, want die is in de hoofdtelefoon zelf verwerkt.

Een beetje onconventioneel is dat de kabel naar het rechteroor leidt, in plaats van links. De asymmetrische indruk die je krijgt bij het aanschouwen van de HD 630VB komt net omdat aan er de zijde van de VBC-draaiknop een grote, zwarte controlevlak is waarmee je het volume kan regelen, muziek kan pauzeren en meer.

Het controlevlak is echt heel groot en bevat ‘echte’ knopjes die een voelbare feedback geven als je ze indrukt. Sommige mensen vinden dat toch wat prettiger dan de touchpads die bij steeds meer Bluetooth-hoofdtelefoons opduiken. Door de knoppen meermaals in te drukken zijn andere functies beschikbaar, zoals het weigeren van een oproep.

Bij mobiele hoofdtelefoons heb je altijd het probleem dat dergelijke functies wel werken op Android, maar niet op iPhones (of omgekeerd). Of er zijn verschillende versies beschikbaar, wat lastig is als je achteraf bijvoorbeeld je iPhone inruilt voor een Samsung-telefoon.

Maar Sennheiser heeft een snuggere oplossing voor dit probleem: via een kleine schuifknop maak je de HD 630VB Android- of iOS-compatibel. De geïntegreerde afstandsbediening werkt dus uit de doos met alle mobiele toestellen.

gerelateerde items