Toon alles (4)
Jamie Biesemans

Conclusie

Ondanks het ‘HD’-etiket is de HD 630VB een heel andere hoofdtelefoon dan zijn soortgenoten bij Sennheiser. Vergis je niet, dit is geen mobiele versie van de HD 650.

Zoals de meeste mobiele hoofdtelefoons is de HD 630VB zeker niet neutraal te noemen, zelfs met VBC op de nulstand. Daar zijn praktische redenen voor, zoals dat je bepaalde frequenties boost om achtergrondgeluid te overstemmen. Vandaar dat neutraliteit wat ons betreft ook geen absolute vereiste is bij een mobiele hoofdtelefoon; alle wijn hoeft ook niet hetzelfde te smaken.

Het midden wordt wat onderdrukt ten voordele van het laag en hogere frequenties, wat zowel een impactvol basgeluid oplevert als bijvoorbeeld zang vooraan plaatst.

De keerzijde is wel dat de HD 630VB een ‘populaire’ klank heeft. Sennheiser streeft hier ook niet naar een hyperscherpe resolutie, een bewuste keuze om het langdurig luistercomfort in de hand te werken en de HD 630VB vriendelijker te maken voor minder goede bronbestanden.

En lang luisteren, dat is iets wat echt wel mogelijk is met deze koptelefoon. De bouwkwaliteit is prima en ook het comfort is van een hoog niveau, zo hoog dat het wat hogere gewicht van 400 gram grotendeels gecompenseerd wordt. (Wie een lichter alternatief zoekt, check de eveneens prima Sennheiser Momentum 2.0)

Voeg er de interessante Variable Bass Control-functie, ingebouwde remote en Android/iOS-compatibiliteit aan toe, en je krijgt een mooie mobiele all-rounder die ook thuis van betekenis kan zijn – zolang je niet hyperanalytisch ingesteld bent.

6/6
gerelateerde items