Iets zwaarder

Bij deze Bluetooth-variant ontvang je dus diezelfde wat retro aandoende styling, de lekker dikke (ja, verwisselbare) oorkussens uit leder, de goede verstelmogelijkheden en een bouwkwaliteit zoals we die kennen van de Duitsers uit Wedemark. Je kun de Wireless ook even compact opvouwen als zijn bekabelde evenknie.

Als je de versie met kabel en de versie zonder elk in een hand neemt, merk je wel een belangrijk verschil: het gewicht. De Momentum Wireless is 263 gram zwaar, bijna 160 gram zwaarder dan de versie zonder Bluetooth.

Dat is logisch omdat de Wireless-versie heel wat extra elektronica met zich meedraagt én – vooral – een ingebouwde accu. Wel even een streepje nuancering aanbrengen: met zijn 160 gram is de Momentum een lichtgewicht en in de klasse van Bluetooth-hoofdtelefoons is 263 gram ook niet bepaald heftig.

Los van alle vergelijkingen vond ik hem niet zwaar aanvoelen, zelfs na uren dragen. Dat heeft natuurlijk ook wel te maken met de goede verdeling van het gewicht over beide oorschelpen en het prima draagcomfort.

Ik heb de circumaurale of over-ears uitvoering getest, er is ook een on-ears editie. Als het weren van omgevingsgeluid belangrijk is, zou ik de over-ears adviseren. Zoek je wat meer klasse dan is de Ivory-kleuruitvoering zeker het bekijken waard.

gerelateerde items