Met of zonder kabel

Nog niet zo lang geleden was een hoofdtelefoon een eenvoudig apparaat: kabeltje insteken, volume regelen op de versterker, en je was vertrokken. De Momentum Wireless bewijst mooi dat die dagen van eenvoud ver achter ons liggen.

Alhoewel, je kan deze Wireless-versie ook prima met een meegeleverde kabel gebruiken, dus ‘eenvoud’ kan ook wel. Met een kabel kan je de koptelefoon overigens gebruiken als hij uit staat of de batterij leeg is.

Ondanks die kabelloze optie is de Momentum Wireless in eerste instantie een draadloze koptelefoon die je via Bluetooth met een mobiel toestel of een computer verbindt. Met ondersteuning voor NFC en aptX is zowel een snelle koppeling als goede kwaliteit verzekert.

De aptX-codec is echter nog niet universeel te noemen – Apple-apparaten ondersteunen het bijvoorbeeld niet, steeds meer Android-toestellen wél – dus is het niet gezegd dat je in alle situaties op de allerbeste kwaliteit kunt rekenen. De SBC-codec die aptX vervangt als deze niet ondersteund wordt, levert nog wel best aanvaarbare resultaten. Vermijd dan wel zeer comprimeerde muziiekbestanden - maar dat doet je sowieso best altijd.

gerelateerde items