NoiseGard

Goed nieuws voor pendelaars, reizigers en mensen die in open kantoren werken: de Momentum Wireless is uitgerust met ruisonderdrukking. De aanwezigheid van deze NoiseGard Hybrid-functie verklaart meteen de wat hogere prijs die Sennheiser vraagt.

De noise-cancelling op de Momentum Wireless is zeer goed, daarbij geholpen door vier microfoons die op de koptelefoon zijn aangebracht en die het omgevingslawaai registreren. Vier microfoons lijken misschien overkill, maar hoe beter de ruismeting, hoe effectiever het onderdrukken van ongewenst geluid.

Zowel tijdens een lange vliegruis als bij meer huiselijke situaties (een luidruchtige vaatwasser, stofzuiger en overijverige gemeentewerkers met bladenblazers op straat) bracht de Momentum Wireless heel wat rust.

Zelfs conversaties worden aardig gedempt, als heeft dat wellicht eerder te maken met de passieve isolatie van de gesloten oorschelpen en dikke oorkussens die over je oren passen.

Ik vond deze koptelefoon zelfs heel geschikt om in de sofa via mijn tablet een aflevering van ‘Expanse’ mee te pikken, terwijl mijn wederhelft naast me op de tv een of ander programma bekeek. Sociaal is dat niet, maar ruzie maken over wie de tv-remote mag bedienen is dat ook niet.

gerelateerde items