Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Snel aangesloten

Zoals altijd bij Sennheiser zit de RS195 goed ingepakt en krijg je bij het uitpakken het gevoel met iets van een hogere kwaliteit aan de slag te gaan. De RS195 bestaat uit twee onderdelen: de hoofdtelefoon en een basisstation (met aparte lader). Die aparte lader heeft zijn voor- en nadelen. Qua storingen vermijden is apart beter, maar in sommige gevallen weer lastiger qua wegwerken van kabels.

Aansluiten op je tv is eenvoudig. In de doos vind je een optische kabel en die verbind je met een nagenoeg altijd aanwezige optische uitgang van je televisie. Het kan zijn dat je daarna in de tv-instellingen nog deze uitgang moet activeren, al is het onze ervaring dat de optische uitgang bij televisies doorgaans standaard ingeschakeld is.

Wat je misschien wel moet opzoeken is de optie om de ingebouwde tv-speaker uit te schakelen. Zo ben je zeker dat het geluid enkel via de hoofdtelefoon naar buiten komt. Bij sommige tv-toestellen is die uitdrukkelijke optie er niet; dan wordt het een kwestie van het tv-volume telkens naar de nulstand te brengen.

Het basisstation heeft daarnaast een analoge 3,5 mm jack ingang. Die moet je maar beschouwen als een backup voor oudere tv-toestellen of als je bijvoorbeeld naar muziek van een muziekspeler wil luisteren. Je moet wel handmatig een schuifknop op de achterkant verplaatsen om van ingang te wisselen.

Wat we missen op een hoofdtelefoon van dit niveau is een optische pass-through uitgang, zodat je de RS195 eenvoudig zou kunnen integreren in een setup met een optisch aangesloten soundbar. Heb je inderdaad zo’n soundbar, dan is je enige optie telkens de kabel tussen soundbar en hoofdtelefoon te wisselen.

gerelateerde items