Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Comfortgehalte

De hoofdtelefoon zelf past zeer goed op ons hoofd – en door de goede verstelmogelijkheden zal dat bij iedereen wel het geval is. Dikke oorkussens en twee forse kussens aan de hoofdband maken de RS195 zeer comfortabel. Je houdt hem probleemloos voor uren aan. Zo moet het.

Enig nadeel is wel dat de oorkussens bekleed zijn met een soort leder die toch wat zweterig kan zijn bij warm weer. Persoonlijk houden we eerder van een zachtere suède of fluweel voor een hoofdtelefoon zoals dit. Keerzijde daarvan is dat je stoffen oorkussens moeilijker proper maakt.

Voor je aan de slag kan, moet je even 2 AAA-batterijen achter een klep aanbrengen. Ook die batterijen zijn meegeleverd – en het zijn zelfs oplaadbare. Plaats je de hoofdtelefoon op het basisstation, dan worden ze automatisch opgeladen. Qua autonomie raakten we vlot door een film of twee, genoeg voor zelfs een uitgebreide filmavond. Sennheiser heeft dus zijn best gedaan om werkelijk alle benodigheden mee te geven, zodat je meteen aan de slag kan. 

gerelateerde items