Sennheiser mikt op het jong volkje met de Urbanite-reeks. Strakke, sportieve hoofdtelefoons zijn het, met een geluidssignatuur die mikt op de clubliefhebber. Nu is er ook een draadloze variant: Sennheiser Urbanite XL Wireless.

De marketingafdeling van Sennheiser heeft zich in de recente jaren goed uitgeleefd. Voor de jonge dertiger op zoek naar het betere werk, creëerde ze de uitstekende Momentum-familie. En voor nog jongere volk, opgegroeid met clubmuziek en EDM, en vaak onderweg op de trein en bus, daar is de Urbanite voor bestemd.

Een gesloten hoofdtelefoon die voor de oerdegelijke Sennheiser hypermodern overkomt, hoewel het ontwerp vergeleken met de Beats en Souls van deze wereld nog aardig conservatief mag genoemd worden. De Wireless-variant die hier aan bod komt, is enkel beschikbaar in het zwart met witte accenten en als circumauraal model.

Van de bekabelde versies (op en over de oren) zijn er meer gewaagde tinten. Al zal je Sennheiser vermoedelijk nooit betrappen op het uitbrengen van pakweg een goudkleurige of feloranje hoofdtelefoon.