De nieuwe Chameleon-speakerreeks vervangt de Toy-familie, die al jarenlang de meest budgetvriendelijke manier bood om kennis te maken met Sonus faber.

In de hifi-wereld is Sonus faber een van die merken met een wat meer aparte positie. Het merk (deel van de Fine Sounds Group, net zoals Wadia en McIntosh) heeft zijn hoofdkwartier in het stadje Vicenza, netjes geprangd tussen Verona en Venetie¨.

Doorgaans komt de locatie van de hoofdzetel van een speakerfabrikant in FWD niet ter sprake, maar in dit geval is het wel het vermelden waard. Sonus faber maakt namelijk deel uit van de Noord-Italiaanse designtraditie waar de modehuizen van Milaan en auto-ontwerpers als Pininfarina en Bertone ook deel van uitmaken, en dat een sterke nadruk legt op luxueuze materialen.

Speakerlijnen als de Venere en Olympica - om maar te zwijgen van echte premiumtoestellen, zoals Il Cremonese - etaleren allemaal aparte designs en een waanzinnig mooie afwerking en materialenkeuze. Het zijn van die luidsprekers die zelfs als er geen klank uitkomt toch het hart beroeren.