Toon alles (8)
Eric  Beeckmans

Android TV

De XD80, die pas dit najaar geïntroduceerd is, draait net zoals het topmodel, de ZD9, op Android 6 (Marshmallow). Het toestel deelt ook het hardwareplatform met de ZD9, hij gebruikt een Mediatek MT5891, met een quad-core ARM Cortex-A53, Mali-T680 GPU, 2GB RAM en 15GB interne opslag. We kunnen onze ervaringen van de ZD9 dus perfect overnemen. Android loopt vlotter, maar het blijft een te kleine verbetering. In deze prijscategorie vinden we dat iets makkelijker te accepteren dan bij de ZD9.

Het beste onderdeel is Sony’s eigen ontwerp van de ‘Discovery’ balk, een menubalk die onderaan het scherm verschijnt en je snel en makkelijk toegang geeft tot allerlei functies, van tv tot apps, en ook rechtstreeks naar Netflix.

De afstandsbediening is in essentie dezelfde als de ZD9, alleen is ze iets minder luxueus uitgevoerd. Ook hier dezelfde voor-en nadelen. De layout is prima, maar de materiaalkeuze is minder. Het zachte rubberachtige materiaal en de knoppen die nauwelijks reliëf hebben, zorgen te regelmatig voor een foute toetsaanslag.

gerelateerde items