Bij Teac is de Reference 500-lijn de top qua hifi in een compacte A4-vorm. Zo groot als een blad papier dus, al zijn ze natuurlijk wel wat dikker en zwaarder.

De voorbije jaren zagen we zo verschillende modellen met een ‘501’-etiket verschijnen, zoals de AX-501- versterker en UD-501- DAC. 

De Teac Reference 500-toestellen zijn naar hifi-normen relatief kleine apparaten, maar wel met een zeer goede bouwkwaliteit, zowel aan de binnen- als buitenkant. A

ls je het metalen design met zijn karakteristieke handvaten in één woord wil samenvatten, dan is ‘stoer’ wellicht het meest accuraat. Door hun vorm en afmetingen zijn deze Teacs interessante apparaten voor mensen die in de woonkamer een compacte maar hoogwaardige oplossing willen plaatsen.

Maar ook thuiswerkers die aan hun pc van zeer goede geluidskwaliteit willen genieten, kunnen deze Reference-lijn op hun verlanglijstje plaatsen. 

Als je dan bovendien slechts één apparaat op je bureau wil plaatsen, dan moet het wel de nieuwe NT-503 DAB zijn, zonder twijfel de veelzijdigste telg uit de Reference 500-lijn ooit.

Naast een DSD-compatibele DAC en hoofdtelefoonversterker, is het ook een netwerkspeler én een DAB-radio (deze laatste ontbreekt op de quasi-identieke NT-503). Oh ja, we waren bijna vergeten dat het muziekstreaming via Bluetooth aankan en de nodige pre-outs bezit (met optionele vaste uitgangsvolume) zodat je de NT-503DAB zowel kunt inzetten zowel voor je hooftelefoonplezier als onderdeel van een hifi-installatie met speakers. 

“Is er iets dat dit apparaat niet kan?”, vragen we ons al stilaan af.