Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Conclusie

Zoals je zou verwachten zet Technics het midhoog en hoog in de kijker, wat een presentatie oplevert die wat aggressief overkomt. Detail in het hoog bij de vleet, wat met name bij klassieke muziek met strijkers en pianospel best aangenaam is. Je hebt zoiets als een Japans geluid, en deze Technics is er helemaal trouw aan.

De EAH-T700 zal daarom bij veel mensen meteen in de smaak vallen, omdat je vergeleken met een donkere hoofdtelefoon zoals de HD 650 veel meer detail aangereikt krijgt.

Een aantal elementen, zoals (ogenschijnlijk) de hoofddriver en de unieke horizontaal verstelbare hoofdband, doen ons denken aan de Panasonic HD10. De HD10 is een uitstekende afgewerkte koptelefoon die zeker het beluisteren waard is. Helaas voor Technics biedt hij veel van de kwaliteit van de EAH-T700, maar dan aan een fractie van de prijs. 

De EAH-T700 van zijn kant heeft ook zijn kwaliteiten die bepaalde luisteraars zeker zal aanspreken. Maar aan een prijspunt van 1.300 euro neemt hij het wel op tegen zeer gevestigde waarden, zoals de Sennheiser HD 800 en Beyerdynamic T1. Die twee Duitsers vallen vast ook in de smaak bij detailliefhebbers, ben je meer van de lage tonen en een moderne genrevriendelijke klank dan zijn hoofdtelefoons als de Audeze LCD-2 en Oppo PM-1 in deze prijsklasse het overwegen waard.

3/3
gerelateerde items