Toon alles (5)
Jamie Biesemans

Bedienen via een app

Aangezien de YAS-105 niet echt de ambitie heeft om echte 5.1-surroundgeluid of beter te produceren, is het niet zo erg dat je hem niet via HDMI kan verbinden met je televisie. Het voordeel is dat met de meegeleverde optische kabel je op enkele seconden geluid uit je televisie krijgt.

Er zijn verder nog een coaxiale en een analoge ingangen present, zodat je eventueel nog andere apparatuur (zoals een cd-speler) kunt aansluiten. Daarnaast is er ook Bluetooth, zodat je muziek kan afspelen vanaf een smartphone of ander toestel.

Een leuke bonus is de Yamaha Home Theater Controller-app (iOS en Android), waarmee je vanaf een mobiel toestel de instellingen van de YAS-105 regelt. De verbinding met die app loopt overigens over Bluetooth, de YAS-105 heeft geen WiFi of netwerkverbinding. 

Er is ook een degelijke remote meegeleverd, voor wie wat klassieker is ingesteld. Op de soundbar zelf vind je ook de nodige knoppen, al is het even zoeken. De markeringen staan immers bovenaan, terwijl de toetsen zich achteraan bevinden. Maar geen erg, je zal veel eerder de remote of app gebruiken. De plaatsing van de knoppen houdt overigens veel beter steek als je de YAS-105 op de muur hangt.

gerelateerde items