Premium hoofdtelefoons waren lange tijd een nichemarkt waarin alleen gespecialiseerde merken tijd en geld investeerden.

Maar de jongste jaren beweegt er het een en ander op de hoofdtelefoonmarkt: in het kielzog van een sterk stijgende tablet- en smartphoneverkoop, krijgen ook hoogwaardige hoofdtelefoons - en dan met name de exemplaren die mikken op de mobiele gebruiker - eindelijk de aandacht die ze verdienen.

Niet alleen van de vaste waarden in dit segment - denk bijvoorbeeld aan Sennheiser, Beyerdynamic, Ultrasone of AKG - maar ook heel wat nieuwe namen staan te trappelen om een graantje mee te pikken van de hoofdtelefoonmanie.

Zo zagen we in een recent verleden al de eerste hoofdtelefoons opduiken van 'klassieke' hifimerken zoals Focal of Bowers & Wilkins, en nu volgt ook KEF dat voorbeeld,

KEF is als merknaam misschien iets minder bekend bij het (heel) grote publiek, maar in hifimiddens behoeft het al lang geen voorstelling meer. De gerenommeerde Britse luidsprekerfabrikant oogstte in een recent verleden nog heel wat lof met speakers zoals de exclusieve Blade, de indrukwekkende R-serie of de met een EISA-award bekroonde LS50.

Mooie adelbrieven die getuigen van heel wat know-how op audiovlak, alleen blijft het natuurlijk maar de vraag in hoeverre die kennis toegepast kan worden op een hoofdtelefoon in plaats van een luidspreker.