Eric  Beeckmans

De beste Smart Hub

De gebruiksinterface van Samsung is erg overzichtelijk. De nieuwe Smart Hub is onderverdeeld in vijf pagina’s: een voor alle sociale apps zoals Facebook en Skype, eentje voor alle gewone apps, een voor televisie en S-recommendation, een voor films en een voor media.

Die onderverdeling werkt zo intui¨tief en handig dat we het veruit een van de beste Smart TV-interfaces vinden die momenteel beschikbaar zijn. Het toestel beschikt over een quad-core processor zodat de interface ook erg lichtvoetig werkt. Alle acties lopen lekker snel.

Net zoals bij de F8000 zijn er ook heel wat extra bedieningsopties voorzien. Naast de gewone remote is er nog een Bluetooth ‘touch’-remote. Die ziet er heel stijlvol uit. Het gebruik is echter behoorlijk wennen, al reageert ze best nauwkeurig en prompt. Je moet in elk geval tevreden zijn met een minimum aan toetsen. Dankzij de bijgeleverde IR-blaster kan je die touch-remote ook gebruiken om bijvoorbeeld een settopbox voor digitale televisie aan te sturen. 

De installatie verloopt vlot, maar de gebruikservaring is niet ideaal. Voor heel wat functies moet je erg veel toetsaanslagen door, zoals bij opnames bekijken, de tv-theek openen en dergelijke meer. Uiteraard zijn ook gebaarherkenning en spraakherkenning weer van de partij. De ingebouwde camera verschijnt wanneer je er een lichte druk op geeft en de microfoon zit verscholen in de touch-remote. Toch blijven deze functies nog steeds eerder een nieuwigheid dan een nuttige toevoeging.

gerelateerde items