Sennheiser toonde de Momentum voor het eerst aan de vakpers op Europa's grootste technologiebeurs, IFA. Maar dat is intussen een half jaar geleden, en toch is de Momentum nog steeds één van de meest besproken hoofdtelefoons van dit moment.

De reden daarvoor zit ‘m vooral in de eigenwijze aanpak die Sennheiser er op na hield bij het ontwerp van deze blikvanger, waarbij vloeiende lijnen en duurzame, natuurlijke materialen zoals leder en metaal de toon zetten. Een welkome afwisseling op het legertje Beats by Dr Dre-klonen die we het afgelopen jaar bij bosjes zagen opduiken.

Die hoogwaardige materiaalkeuze verklaart meteen ook waarom de Momentum geen al te fragiele indruk maakt, ondanks zijn haast absurd lage gewicht van 179 gram (exclusief kabel) en uitgesproken slanke, minimalitische opbouw.

Een speciale vermelding gaat overigens naar de piekfijne afwerking, die in tal van details tot uiting komt. Zo zijn de open hoofdband en oorkussens gehuld in een aangenaam aanvoelend donkerbruin leder, dat op de binnenkant van de hoofdband is gefixeerd met vier fijne klinknageltjes onderaan. Op dezelfde hoogte aan de buitenkant zit telkens een metalen plaatje – eentje met een Sennheiser-logo, eentje met een Momentum-opschrift.

Kortom, je krijgt meteen het gevoel dat je iets speciaals in handen hebt.